Er zijn verschillende stijlen binnen de bruidsfotografie elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder staan enkele van de meest populaire stijlen:


Traditionele bruidsfotografie: Dit is een klassieke en tijdloze stijl van bruidsfotofotografie Nijmegen. De bruidsfotograaf Nijmegen maakt vaak meer formele, geposeerde foto’s en is meer aanwezig om details tot in perfectie te regelen. Deze foto’s zijn vaak ideaal om in een lijstje op te hangen. Het nadeel is dat deze stijl wel een stempel kan drukken op jullie dag. Jullie hebben meer tijd nodig voor jullie eigen fotoshoot en voor de groepsfoto’s, omdat er meer geregisseerd wordt. Ook kan het zijn dat bepaalde momenten prachtig op de foto ogen, maar jullie niet terugbrengen naar jullie trouwdag. Al met al voelt het wat geënsceneerd en dat is nooit heel fijn.


Fine Art bruidsfotografie: Deze stijl draait om de artistieke visie en creativiteit van jullie bruidsfotograaf Nijmegen. De bruidsfoto’s brengen emotie en sfeer over. Ook bij Fine Art bruidsfoto’s zie je veel geposeerde beelden voorbij komen. De bruidsfotograaf Nijmegen neemt de leiding en geeft instructies daar waar nodig. Wel is er meer ruimte voor spontane momenten op jullie trouwdag. Qua sfeer merk je vaak dat Fine Art bruidsfotografie erg creatief is en soms meer een gevoel lijkt over te brengen dan heel duidelijk “een foto van het bruidspaar”.


Journalistieke bruidsfotografie: Bij deze stijl worden de spontane en on-geposeerde momenten van de dag vastgelegd. Jullie krijgen een realistisch en authentiek verslag van jullie trouwdag. Het nadeel is dat sommige journalistieke bruidsfotograaf Nijmegen hun taak zeer letterlijk nemen: de dag is zoals hij is en zal ook op deze manier worden vastgelegd.


Donkere en sfeervolle foto’s: Dit is een bewerkingsstijl die populair is bij sommige bruidsfotografen. De foto’s zijn vaak donkerder na bewerkt en hebben een sfeervolle uitstraling.


Mijn fotografie stijl zou ik omschrijven als journalistiek en fine art. Ik vertel graag verhalen in beeld en dat lukt het beste binnen de journalistieke stijl. Daarin heb ik wel een fine art stijl die ik hanteer. Met een filmische inslag. Ik vind het als fotograaf ook zeer belangrijk om niet mee te gaan met trends. Bruidsfotografie is een vorm van fotografie waar je altijd naar terug gaat kijken, dus de sfeer moet tijdloos zijn. Het gras wil ik groen en de huid tinten realistisch.


Het is belangrijk om te onthouden dat elke stijl zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het is daarom belangrijk om een ​​fotograaf te kiezen die past bij jullie stijl en smaak. Daarnaast is de klik ook belangrijk. Het is fijn om je echt op je gemak te voelen. Hopelijk helpt dit jullie bij het kiezen van de juiste stijl voor jullie trouwdag!


Liefs Malou


www.delamontagnebruidsfotografie.com