Bruidsfotograaf Rotterdam: 10 stappen om de perfecte te vinden

Veel onderdelen op een bruiloft kun je van te voren plannen, proeven, ruiken, voelen of bekijken. Bij het kiezen van een bruidsfotograaf Rotterdam is dit net even anders. Een goed onderzoek voorafgaand is vereist! Dit betekend dat je vooraf goed moet uitzoeken wat bij jullie past, het is belangrijk te weten wat jullie belangrijk vinden. Professionele vaardigheden, apparatuur, artistieke stijl, werkwijze en persoonlijke klik zijn erg belangrijk bij het kiezen van een bruidsfotograaf Rotterdam.

Stap 1: Bruidsfotograaf Rotterdam? Begin met het kiezen van een stijl.

Voordat je begint met het onderzoeken van goede bruidsfotograaf Rotterdam (en omgeving), moet je eerst beslissen wat voor soort fotografie stijl bij je past. Dit zal helpen om uiteindelijk een bruidsfotograaf Rotterdam te kunnen kiezen. Hieronder wat voorbeelden:

Documentaire:

In de documentaire bruidsfotografie is weinig geposeerd en zijn het veelal spontane foto’s van bijvoorbeeld mensen, de locatie en mooie momenten op de dag zelf.

Een documentaire bruidsfotograaf Rotterdam houd niet van geposeerd en in elkaar geknutseld beeld. De mens is op zijn mooist als het niet door heeft gefotografeerd te worden. Een documentaire bruidsfotograaf Rotterdam fotografeert precies zoals het gebeurd, die momenten samen vertellen uiteindelijk een verhaal.

www.delamontagnebruidsfotografie.com

www.delamontagnebruidsfotografie.com

Portretten:

Als je liever klassieke portretten wil (denk aan: je ouders trouwalbum), ga dan met een traditionele bruidsfotograaf Rotterdam in zee. Deze bruidsfotograaf Rotterdam zal portretten maken van jullie samen en van familie en vrienden op diverse locaties. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte voor creativiteit in deze categorie. Er kan veel gevarieerd worden, er kunnen traditionele foto’s genomen worden op de locatie zelf, of de foto’s kunnen genomen worden in een mooi landschap, bijvoorbeeld het bos of strand, of je kunt gebruik maken van de stad waar het plaats vind. Rotterdam is bijvoorbeeld een stad waar er veel variatie is, er is een groot bos, moderne architectuur, oude stad en een rivier.

Fine Art:

Fine art is vergelijkbaar met de documentaire fotografie, deze stijl geeft de bruidsfotograaf Rotterdam artistieke vrijheid om hun eigen standpunt en stijl te laten zien in de foto’s. De bruidsfotografie Rotterdam geeft de werkelijkheid weer, met de creativiteit van de bruidsfotograaf Rotterdam. De foto's zijn dramatisch en prachtig en kunnen er dromerig uitzien. Er zit meestal veel scherpte diepte in de foto’s, de achtergrond lijkt te vervagen en het onderwerp blijft scherp. Het analoog fotograferen valt onder de fine art stijl, maar niet heel veel fotografen doen dit. Vaak kunnen bruidsfotografen de beelden wel zo bewerken, dat het net lijkt alsof het op film geschoten is. Je kunt aan een bruidsfotograaf Rotterdam altijd voorbeelden laten zien van foto’s die je aanspreken.

Edgy-Bold:

Deze stijl van fotografie is een zusje van de fine art bruidsfotografie. Deze stijl word gekenmerkt door verassende composities en het uitsnijden van foto’s. Bijvoorbeeld een foto waarop een bloemstuk scherp is, en op de achtergrond het bruidspaar de geloftes uitspreekt. Of tijdens de make-up close-up van het gezicht waarbij de make-up borstel scherp is.

Veel bruidsfotografen doen een mix van portret en documentaire fotografie en daarbij voor de afwisseling fine art fotografie. Dit alles is meestal afwisselend in zwart/wit en kleur.

Heb je een duidelijke voorkeur, zoek dan naar een bruidsfotograaf Rotterdam die jou voorkeur goed beheerst.

 

Stap 2: Bruidsfotograaf Rotterdam kiezen, doe dan eerst je huiswerk.

Begin je zoektocht door het lezen van recensies van verschillende bruidsfotografen die je aanspreken. Bekijk websites en zoek naar foto’s die in de stijl zijn die bij je past. Het design van een website van een bruidsfotograaf Rotterdam zal je een goed beeld geven van de stijl waarin de bruidsfotograaf Rotterdam fotografeert. Een Instagram is een weerspiegeling van de persoonlijkheid en stijl van een bruidsfotograaf Rotterdam.

Stap 3: Ontmoet de bruidsfotograaf Rotterdam

Het kiezen van een bruidsfotograaf in Rotterdam is niet een makkelijk, er moet ook een persoonlijke klik zijn. Een bruidsfotograaf Rotterdam hangt de hele dag om je heen en dit moet comfortabel aanvoelen.

Heb je een bruidsfotograaf Rotterdam gevonden, mail of bel dan of de trouwdatum nog vrij is. Mocht dit niet zo zijn, dan kan de bruidsfotograaf Rotterdam vaak een collega aanraden die in dezelfde stijl fotografeert. Mocht je een afspraak hebben bereid je dan goed voor, zoek voorbeelden van hoe jij het voor je ziet en geef je wensen duidelijk aan.  

Stap 4: Bekijk een volledige bruiloft

Laat je beslissing niet alleen afhangen van wat je op de website ziet van de bruisfotograaf Rotterdam. Bruidsfotografen laten eigenlijk alleen het beste van het beste zien op hun website. Vraag aan de bruidsfotograaf Rotterdam of je een volledige bruiloft mag zien. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van hoe eventueel jou dag eruit kan komen te zien. Is de volledige bruiloft net zo goed als de high-lights op de website? Dan zit je op het goede spoor!

Ben je van plan binnen te trouwen? Of buiten in bijvoorbeeld een bos? Vraag dan naar vergelijkbare bruiloften. Zo krijg je een goed beeld wat een bruidsfotograaf Rotterdam kan met verschillende lichtsituaties. 

Stap 5: Kijk kritisch naar trouwalbums

Bij het kritisch kijken naar bruidsfotografie is het belangrijk te kijken welke momenten er vastgelegd zijn, en hoe je zit zelf voor je ziet. Zijn de belangrijkste momenten vastgelegd? Zijn de foto’s scherp, is de belichting goed? Zien de foto’s er ‘echt’ en zijn de emoties op het juiste moment vastgelegd?

Stap 6: Zorg ervoor dat het klikt

Het is ontzettend belangrijk een persoonlijke klik te hebben met je bruidsfotograaf Rotterdam. Is de bruidsfotograaf Rotterdam enthousiast als je over jou bruiloft verteld? Als je suggesties doet, word er dan geluisterd? Voel je ruimte voor overleg?

Ga in zee met iemand die professioneel is, ervaring heeft en je een klik hebt. De bruidsfotograaf Rotterdam moet je gerust stellen en op geen enkele manier irriteren. Onthoud: hij of zij zal je de gehele dag schaduwen, hoe meer jij op je gemak bent, hoe mooier de foto’s worden. De beste bruidsfotografen zijn op de belangrijke dag eigenlijk onzichtbaar en zo bewegen zij zich ook tussen jou, jou vrienden en je familie. Een bruidsfotograaf Rotterdam moet assertief genoeg zijn om grote momenten vast te leggen, onzichtbaar genoeg om kleine geluksmomenten te fotograferen en rustig genoeg om voor positiviteit te zorgen.

Stap 7: Boek de bruidsfotograaf Rotterdam

Als je kiest voor een groot bruidsfotografie bedrijf kan het zijn dat er verschillende bruidsfotografen werken. Wil je precies de fotograaf van jou favoriete voorbeeld foto’s? Geef dit dan aan tijdens het voorafgaande gesprek. Iedere bruidsfotograaf Rotterdam heeft een andere stijl, techniek en persoonlijkheid. Grote bedrijven hebben vaak de mogelijkheid tot een ‘second shooter’. Dit houdt in dat er een tweede fotograaf aanwezig is die de hoofd fotograaf schaduwt. Het voordeel hiervan is dat hetzelfde moment van verschillende hoeken gefotografeerd worden en dat bijvoorbeeld de kus gefotografeerd wordt, maar tegelijk ook de reacties van familie en vrienden hierop. Het is natuurlijk niet noodzakelijk en moet wel in je budget passen.

Stap 8: Vraag naar de verschillende pakketten

Het uiteindelijke bedrag kan pas bepaald worden als je precies weet wat je wil. Je boekt meestal een standaard pakket bij een bruidsfotograaf Rotterdam. Daar kan bijvoorbeeld inzitten; 6 uur fotografie en een x aantal bewerkte foto’s. Daarnaast kun je extra diensten boeken. Bijvoorbeeld; een trouwalbum, losse prints, party fotografie of extra uren. Prijzen kunnen enorm variëren per bruidsfotograaf, vanaf 1000 euro tot 3000 euro. Tijdens het gesprek met de bruidsfotograaf Rotterdam is het belangrijk naar de verschillende opties te vragen. Maak vooraf een planning wat je gefotografeerd wil hebben, zo kun je duidelijke afspraken met de bruisfotograaf Rotterdam en ontstaat er geen miscommunicatie. Je kan de bruidsfotograaf Rotterdam ook boeken voor bijvoorbeeld de verlovingsfoto’s of andere activiteiten omtrent de bruiloft.

Stap 9: Vraag naar je rechten

In de meeste contracten staat dat de bruidsfotograaf Rotterdam het alleen recht heeft op de foto’s gemaakt op je bruiloft. Dit houdt in dat de fotograaf de foto’s mag gebruiken voor promotie bijvoorbeeld op de website of het deelnemen van fotowedstrijden. Ook mag je de foto’s niet zo maar delen en nogmaals zelf bewerken en moet je altijd de naam van de fotograaf erbij vermelden. Zie je dit graag anders? Bespreek het voorafgaand in het gesprek.

Stap 10: Regel de afspraken omtrent de afwerking van de foto’s.

Het duurt meestal maximaal een maand om je foto’s te ontvangen van de bruidsfotograaf Rotterdam. Waarom? Een bruidsfotograaf Rotterdam schiet in grote RAW bestanden, veel groter dan jpeg, dit is om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Ook moet de bruidsfotograaf Rotterdam door duizenden foto’s heen om een goede selectie te maken. Daarnaast moet er honderden foto’s bewerkt worden. Met de selectie en bewerking is de fotograaf ruim 3 dagen bezig. De duur van het ontvangen van de foto’s hangt af van hoe veel bruiloften de bruidsfotograaf Rotterdam heeft in de periode van jou bruiloft.