Top tien: Waar moet ik op letten bij het kiezen van een bruidsfotograaf Rotterdam?

Op je bruiloft komt er ontzettend veel op je af, daarom kan de herinnering soms wat vaag en overweldigend zijn. De bloemen die je hebt uitgezocht, de prachtige jurk, de locatie, je dansende vrienden en zelfs je kapsel is iets wat je je graag wil herinneren. Je hebt alles tenslotte met grote zorg uitgekozen. Helaas gaat alles in een dag voorbij. Dit is de reden waarom je een bruidsfotograaf Rotterdam in huurt, de bruidsfotograaf Rotterdam zoekt naar dierbare momenten en legt deze vast zodat je in de toekomst terug kan kijken op de mooiste dag van je leven. 

Om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk meer hebt dan alleen mooie plaatjes heb ik een top tien gemaakt om de zoektocht naar een bruidsfotograaf Rotterdam iets makkelijker te maken.

1. Ga op onderzoek uit en leer de verschillende stijlen in bruidsfotografie kennen

Iedere fotograaf is anders, maar je kan bruidsfotografie onderverdelen in drie categorieën; de traditionele bruidsfotograaf Rotterdam, de klassieke bruidsfotograaf Rotterdam en de foto journalistieke bruidsfotograaf Rotterdam. 

- Traditioneel

Een traditionele fotograaf is iemand die zeer betrokken is bij de grote dag, de bruidsfotograaf Rotterdam maakt voornamelijk poseerde shots en zal de tijd nemen om iedereen op een geposeerde manier op de foto te krijgen.

- Journalistieke/documentaire

Bij dit type bruidsfotografie word je gevolgd door de bruidsfotograaf Rotterdam en zal je niet hoeven poseren. Deze bruidsfotograaf Rotterdam maakt een documentatie van jullie grote dag.

- Klassiek

Een klassieke bruidsfotograaf Rotterdam is iemand die aspecten van beide stijlen combineert.

Door voorbeelden te zoeken op internet of voorbeelden uit tijdschriften te halen kun je een goed beeld krijgen van jou eigen smaak en wat je precies wil en vooral niet wil.

2. Wat is je budget?

De prijzen liggen ver uit elkaar, dit heeft een reden. Je betaald voor kwaliteit. Bruidsfotografie is een grote uitgave post als je gaat trouwen, maar in mijn ogen een van de belangrijkste. Het zijn de foto’s waar je je leven lang naar gaat kijken en gaat laten zien aan misschien toekomstige kinderen, of zelfs kleinkinderen. Daarom is het belangrijk dat je een bruidsfotograaf Rotterdam kiest die past bij je wensen en je budget.

3. Nu heb je wat meer kennis, maar hoe vind je de juiste bruidsfotograaf Rotterdam?

Zijn er vrienden pas getrouwd? Vraag of zij hun bruidsfotograaf Rotterdam aanbevelen. Vraag of je de bruidsreportage mag zien en kijk of de fotografie bij je past. Als je websites bekijkt, bekijk dan alle pagina’s, zo krijg je een duidelijk beeld en niet alleen maar de mooiste plaatjes van de eerste pagina te zien. Je zou eventueel ook op de trouwlocatie kunnen vragen of zij nog aanbevelingen hebben.

4. Maak een kleine selectie van fotografen die je graag zou willen boeken

Kijk hierbij niet alleen naar de website, maar vooral naar de foto’s. Je huurt geen webdesigner in, maar een bruidsfotograaf Rotterdam. Al is een website wel een weerspiegeling van de fotografie stijl en de bruidsfotograaf Rotterdam zelf. Bekijk de foto’s goed en probeer de essentie van de bruiloft te voelen, heeft de bruidsfotograaf Rotterdam de juiste sfeer gefotografeerd?

5. Vraag om recensies

Op de website staan meestal referenties van bruidsparen die je voorgingen. Lees deze zorgvuldig door. Bedenk wel dat de bruidsfotograaf Rotterdam alleen goede recensies op de website neerzet. 

6. Ga op zoek naar een professional, niet naar een hobbyist

Fotografie is een vak wat langzaam van iedereen wordt. Tenminste zo lijkt het, als je je erin verdiept zal blijken dat er grote verschillen zijn tussen een professional en een hobbyist. Neem iemand die ervaring heeft en een opleiding heeft gevolgd in een fotografie/kunst richting. Op deze manier kun je de beste bruidsfotograaf Rotterdam uitkiezen.

7. Dit is erg belangrijk, vraag de bruidsfotograaf Rotterdam of hij jpeg of raw schiet?

Jpeg is de kleine bestandsvorm van raw. Raw bestanden bevatten meer informatie en kunnen groter afgedrukt worden en beter bewerkt. Schiet een bruidsfotograaf Rotterdam enkel in jpeg, betekend dit dat hij of zij niet heel professioneel bezig is. Uiteindelijk ontvang jij wel jpeg bestanden, nadat ze zijn bewerkt in raw door de bruidsfotograaf Rotterdam.

8. Vraag of je een complete bruiloft mag zien die de bruidsfotograaf Rotterdam geschoten heeft.

Door dit te vragen krijg je een volledig beeld van een bruiloft en de kwaliteiten van een bruidsfotograaf Rotterdam. Er zijn fotografen die prachtige geposeerde glamour foto’s kunnen nemen, maar de bruiloft zelf heel lelijk vastleggen. Een goede fotograaf zijn betekend niet dat je ook meteen een goede bruidsfotograaf bent. Daar komen ook andere dingen bij kijken.

9. Wat zit er in het pakket?

U wilt niet voor verrassingen komen te staan, vraag hierom goed wat er allemaal in het pakket zit wat u boekt bij een bruidsfotograaf Rotterdam. Hoe veel uur fotografie? Hoe veel bewerkte foto’s? Hoe krijg je de foto’s aangeleverd? Binnen wat voor termijn? Is er een optie om een trouwalbum te laten maken?

10. Is er een klik met de bruidsfotograaf Rotterdam?

Dit is misschien wel het belangrijkste, is er een klik met de bruidsfotograaf Rotterdam? Een bruidsfotograaf Rotterdam hangt de gehele dag op je heen en daarom is het heel erg belangrijk dat je een goede klik hebt en totaal geen irrigatie voelt naar de bruidsfotograaf Rotterdam. Zelfs al is iemand bijna onzichtbaar, zorg ervoor dat het het type is die je zou uitnodigen op je bruiloft.

Ik hoop dat deze top tien je wat houvast kan geven in het zoeken naar een bruidsfotograaf Rotterdam!