Het kiezen van een bruidsfotograaf Rotterdam

Op internet is ontzettend veel informatie te vinden over hoe je het beste een bruidsfotograaf Rotterdam kan vinden. Maar de meeste van deze informatie is gericht op mensen die al een redelijk oog voor fotografie hebben en kunnen zeggen: “Ja dat is een goede foto”. Maar daarnaast is er niet veel informatie te vinden voor mensen die weinig verstand hebben van bruidsfotografie Rotterdam.

Vaak als ik potentiële klanten ontmoet hebben zij 1 wens, niet dezelfde soort foto’s als die van hun ouders. Ze willen natuurlijke, ongeposeerde foto’s door iemand gemaakt die niet de sfeer van de dag beïnvloed. Er zijn gelukkig veel bruidsfotograaf Rotterdam die op die manier werken. Natuurlijk zijn er ook fotografen waar de kracht juist ligt in het wel poseren en de klassieke bruidsfotografie. Het is belangrijk om hier goed naar te vragen tijdens het eerste gesprek met bruidsfotograaf Rotterdam. Er is niets zo vervelend om tijdens je grote dag dingen te moeten doen waar je niet achter staat. Iedere bruidsfotograaf Rotterdam is anders, hoe weet je of je een goede te pakken hebt? Waar moet je op letten?

Het komt allemaal neer op het vertellen van verhalen. Elke bruidsfotograaf Rotterdam heeft een persoonlijke kijk en vertelt op een andere manier een verhaal.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bruidsfotograaf Rotterdam?

Belichting: Als je aan een bruidsfotograaf Rotterdam vraagt wat er belangrijk is in een foto, is het antwoord: belichting. Om dit te kunnen begrijpen kun je het volgende doen: ga bij het raam staan en steek je hand zo uit dat het licht er vanaf de zijkant op valt. Draai en beweeg je hand langzaam en kijk wat er met het licht en de schaduw gebeurd. Dit doet een bruidsfotograaf Rotterdam de hele dag. Kijken naar licht, vastleggen van licht en zoeken naar licht. Sommige bruidsfotografen gebruiken licht om vooral ook schaduw te creëren, andere maken weer foto’s waar alles licht en vrolijk is. Bij de foto’s hieronder zie je de verschillende manieren van het gebruik van licht:

Deze foto is door de lichtinval mysterieus en romantisch

Deze foto is door de lichtinval mysterieus en romantisch

Bij deze foto is gebruikt gemaakt van daglicht, hierdoor is de foto lief en vrolijk. 

Bij deze foto is gebruikt gemaakt van daglicht, hierdoor is de foto lief en vrolijk. 

Bij het onderzoeken van verschillende bruidsfotografen is het goed aandacht te besteden aan wat voor sfeer je wilt. Sommige fotografie stijlen zijn donker en romantisch, andere licht en liefelijk. Elke bruidsfotograaf Rotterdam heeft een eigen stijl. Ga op zoek naar een bruidsfotograaf Rotterdam die past bij je wensen. Het is handig om te kijken naar jouw trouwlocatie en te vergelijken met trouwreportages die er op de website staan van de bruidsfotograaf Rotterdam. Een buiten bruiloft heeft heel ander licht dan een bruiloft in een donkere kerk.  

Compositie: Na belichting, is het belangrijkste: compositie. In feite betekend dit: hoe is de foto ingedeeld? Zelf al maakt een bruidsfotograaf Rotterdam foto’s van momenten zoals ze gebeuren, zijn zij nog steeds op zoek naar interessante manieren om het verhaal te vertellen.

Zelfs wanneer fotografen vastleggen van momenten zoals ze gebeuren, zijn we nog steeds op zoek naar interessante manieren om het verhaal te vertellen. Neem de foto hieronder, bijvoorbeeld. Dit is het bruidspaar met tussen hun in de kerk waarin zij later die dag gaan trouwen. Het bruidspaar in onscherp om de nadruk op de kerk te leggen die voor hen beide erg bijzonder is.

Bij het onderzoeken van verschillende bruidsfotografen is het belangrijk te kijken uit welk perspectief de foto genomen is. Is het altijd dezelfde hoek? Dan kan de reportage saai worden. Bij de foto hieronder zie je dat de foto vanaf boven genomen is. Dit geeft net een ander perspectief en maakt de foto verrassend.

Sfeer: Een groot deel van fotografen houden van de warmte van analoge fotografie. Film heeft een structuur en een kwaliteit die gewoon niet in digitaal formaat kan worden gereproduceerd. Maar gelukkig zijn er veel manieren en tools om te zorgen dat je zelfde sfeer krijgt met digitale fotografie dan met analoge.

Waar het eigenlijk allemaal op neer komt is het vertellen van een verhaal. Dit noem je ook wel ‘story telling’. Ga op zoek naar een bruidsfotograaf Rotterdam die past bij jullie, jullie wensen en de bruiloft zelf. Kies een bruidsfotograaf Rotterdam die al bruiloften heeft gefotografeerd als hoe die van jullie eruit moet komen te zien.

De conclusie:

Word je gelukkig van de foto’s die je ziet? Dat is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen.